Vuokrausehdot ja vakuutukset

Voimassa 20.9.2022 alkaen

Liizi.fi on Liizi Oy:n (3156052-9) omistama verkkopalvelu, joka vuokraa tuotteita suomalaisille yrityksille ja täysi-ikäisille yksityishenkilöille.

 

VUOKRAAMINEN

Vuokranantajana toimii Liizi Oy (3156052-9). Vuokranantaja omistaa vuokrattavat tuotteet. Vuokraaja on osapuoli, joka vuokraa tuotteet vuokranantajalta.

Tuotteet tilataan joko

1) verkkopalvelun kotisivuilla valitsemalla haluttu vuokra-aika vuokrakalenterista ja lisäämällä ne varauksiin (“ostoskori”) tai

2) puhelimitse tai sähköpostitse

3) vuokrauspisteessä

Joidenkin tuotteiden kohdalla vaaditaan panttimaksu ennakkoon. Vuokraaja hyväksyy tilauksen tehdessään vuokrausehdot.

 

TUOTTEET

Vuokratut tuotteet ovat vuokranantajan omaisuutta eikä niitä saa vuokrata, lainata, pantata tai luovuttaa muulla tavoin edelleen.

Tuotteita tulee säilyttää sisätiloissa lukuunottamatta niiden normaalia, käyttötarkoituksen mukaista käyttöä ulkona. Tuotteiden vahingoittaminen tai hävittäminen on kielletty.

Vuokraaja on vastuussa tuotteen kunnon tarkistamisesta ja tuotteen käytöstä. Vuokranantaja ei ota vastuuta tuotteen käytön aikana tapahtuvista vahingoista tai tuotteesta aiheutuvia vahinkoja.

 

VAKUUTUS

Liizin tuotteiden vuokrahinta ei sisällä erityistä vakuutusta.

Aiheutuneesta vahingosta tai tuotteen katoamisesta tulee ilmoittaa välittömästi vuokranantajalle. Vuokraaja sitoutuu vuokrausehdot hyväksyessään huolehtimaan tuotteesta parhaansa mukaan. Vuokraaja on velvollinen suorittamaan varastetusta, kadonneesta tai tahallisesta huolimattomuudesta vioittuneesta tuotteesta vuokranantajalle korjaus- tai uushankintahintaa vastaavan korvauksen.

Koti- ja matkavakuutukset kattavat yleensä myös vuokratuotteiden hajoamiseen tai hukkumiseen liittyvät vahingonkorvaukset.

Vahingonkorvaustapauksissa saat Liiziltä erillisen kuitin ja erittelyn maksamistasi vahingonkorvauksista. Vahingonkorvauskuitti tekee oman asiointisi vakuutusyhtiösi kanssa helpoksi. Huomioinet kuitenkin, että kotivakuutuksissa on yleisesti käytössä 100 - 200 euron omavastuu.

 

LIIZITURVA

Liizi oman vakuutuksen - Liiziturvan - ottamalla asiakkaan ei tarvitse maksaa tuotteen rikkoutumistapauksissa Liizille mitään (edellytyksenä on tuotteen asiallinen ja ohjeiden mukainen käyttö). Liiziturva ei kuitenkaan korvaa tuotteen häviämistä tai katoamista. Liiziturva on asiakkaan kannalta edullisin tapa korvata Liizille tuotteen mahdollinen rikkoontuminen.

Liiziturva on saatavilla vuokratuotteillemme vuokrauksen ajaksi 3 eurolla (edullisemmat tuotteet) ja 5 eurolla (arvokkaammat tuotteet).

Vakuutus ostetaan verkosta tai myymälästämme vuokrauksen alkaessa ja se päättyy tuotteen palautuessa Liiziin.

 

HINNAT

Vuokrahinnat sisältävät arvonlisäveron (24%). Tuotteen vuokrahinta riippuu vuokra-ajasta. Tuotteiden mahdolliset vuokra-ajat sekä hinnoitteluperusteet on ilmoitettu tuotesivulla. Asiakkaan valitessa haluamansa vuokra-ajan palvelussa, näyttää palvelu tuotteen vuokrahinnan valitulle ajalle. Mikäli asiakas palauttaa tuotteet etuajassa, ei vuokranantaja ole velvollinen korvaamaan lyhentynyttä vuokra-aikaa.

Vuokra-ajan pidentäminen kesken vuokra-ajan on mahdollista, mikäli varaustilanne sen sallii. Vuokra-ajan jatkosta veloitetaan hinnaston mukainen maksu ja mahdollinen laskutusmaksu 5 euroa.

 

VUOKRATUOTTEIDEN NOUDOT, PALAUTUKSET JA TOIMITUSTAVAT 

Asiakas voi noutaa tilaamansa tuotteen/tuotteet vuokraamoistamme (Hertsi ja Myyrmanni, Puistotie 5:n myymälä Lauttiksessa) niiden aukioloaikojen puitteissa ensimmäisenä vuokrapäivänä. Ennakkoon maksetut tuotteet on mahdollista noutaa myös vuokraamon edessä olevasta noutokaapista ensimmäisenä vuokrapäivänä klo 6.00 - 10.00. Asiasta on sovittava etukäteen Liizin kanssa, josta saa myös toimintaohjeet asiassa.

Toimitustavaksi asiakas voi valita toimituksen Matkahuollon, PostNordin tai Postin toimipaikkaan. Pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa,Kauniainen) asiakas voi myös valita Fetchin tai Liizin kuljetuspalvelun tuotteen kuljetukseen kotiovelleen ja sen palautuksen Liiziin. Liizin kuljetukset tapahtuvat aamuisin klo 08 - 10 (ei sunnuntaina). Fetchin kuljetukset tapahtuvat iltaisin klo 17 - 22 (ei sunnuntaina). Toimitus Matkahuollolla, PostNordilla, Postilla ja Fetchillä sisältää myös palautuskulun.

Asiakas voi tilata tuotteitamme noudettavaksi ja palautettavaksi myös Helsinki-Vantaan lentokentälle, Excess Baggage Companyyn. Se sijaitsee tuloaulassa, heti sisäänkäynnin yhteydessä hallin oikealla puolella ja on auki aina klo 05.00 - 22.00.

Matkahuollon, PostNordin ja Postin kautta toimitettavat tuotteet palautetaan näiden toimipisteisiin viimeistään viimeisenä vuokrapäivänä klo 16.00. Fetch noutaa tuotteet asiakkaalta iltaisin klo 17 - 22 (ei sunnuntaina).

Toimitushinnat näkyvät varauksen yhteydessä sekä Toimitusvaihtoehdot-sivulla.

Kun tuotteet palautetaan itse, ne on tuotava myymäläämme viimeistään viimeisenä vuokrapäivänä vuokraamojen aukioloaikana. Tuotteet voi myös palauttaa vuokraamojen edessä olevaan palautuskaappiin viimeisenä vuokrapäivänä klo 24 mennessä. Tästä on sovittava ennakkoon Liizin kanssa, josta saa myös toimintaohjeet asiassa. 

Vuokraaja voi noutaa ja/tai palauttaa tuotteen esim. päivää aikaisemmin tai myöhemmin mutta asiasta täytyy sopia Liizin kanssa. Ylimääräinen aika veloitetaan hinnaston mukaan. Tuotteita voi myös noutaa vuokraamojen nouto/palautuskaapista ennen vuokraamon aukeamista sopimalla asiasta ennakkoon Liizin kanssa. 

 

MAKSAMINEN JA MAKSUTAVAT

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

 

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7

Innova 2

Lutakonaukio 7

40100 Jyväskylä

Puhelin: 020 718 1830

www.paytrail.com

 

Noudettaessa tuote on maksu mahdollista suorittaa maksukortilla. Mikäli haluat suorittaa maksun noutaessasi tuotteen Helsingin Herttoniemen noutopisteestä, valitse maksutavaksi korttimaksu noudettaessa.

Hyväksymme yleisimmät maksukortit, kuten Visa, Mastercard ja American Express.

 

TUOTTEIDEN PALAUTTAMINEN

Vuokraamoista noudetut tuotteet: noutopisteestä noudetut tuotteet tulee palauttaa noutopisteeseen viimeistään viimeisenä vuokrapäivänä aukioloaikojemme puitteissa.

MH/PostNorde tai Postin toimituksella toimitetut tuotteet: vuokratuotteiden tulee olla luovutettuna Matkahuollon toimipaikkaan viimeistään viimeisenä vuokrapäivänä klo 16.00.

Fetch noutaa PK-seudulla vuokratuotteet vuokrauksen päättymispäivän iltana klo 17 - 22. Tarkka noutoaika ilmoitetaan noutopäivänä tekstiviestitse klo 17.00.

Palautuksen sisällön tulee olla sama kuin tuotetta vastaanotettaessa.

Tuotteiden tulee olla palautettaessa hyvässä kunnossa ja vuokrauskelpoisia. Mikäli tuotteita palautetaan vaurioituneena tai puutteellisena veloitetaan vahingosta ja/tai hävinneistä osista tai tuotteista uushankintahintaa tai korjauskustannuksia vastaava hinta jos kyseessä on asiakkaan tahallinen huolimattomuus. Muussa tapauksessa vastuu on Liizi.fi Oy:lla.

Tuotteet palautetaan samassa pakkauksessa, jossa ne on vuokraajalle toimitettu. Palautus on asiakkaalle maksuton käytettäessä Matkahuollon asiakaspalautuslähetystä. Fetchin noutokuljetus on myös maksettu jo tuotteen tilauksen yhteydessä. Tarkemmat palautusohjeet ilmoitetaan toimituksen yhteydessä.

Mikäli tuotetta ei palauteta välittömästi vuokra-ajan päätyttyä, laskutetaan vuokraajalta lisävuokra jokaiselta alkavalta päivältä.

Lisävuokra lasketaan tuotteen lyhyimmän vuokra-ajan mukaisen vuorokausivuokran mukaan. Lisäksi perimme laskutuslisän 5 €/lasku ja maksumuistutuksista 5 €/muistutusmaksun. Kahden maksumuistutuksen jälkeen siirrämme asian perintäyhtiölle, joka veloittaa perinnästä vuokraajalta palveluhinnastonsa mukaisen veloituksen.

 

VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Varaus on mahdollista perua viimeistään neljä päivää ennen varauksen alkamista, mikäli toimitustavaksi on valittu Matkahuolto, PostNord, Posti tai Fetch.

Varaukset joidet toimitustapa on nouto Liizin noutopisteestä tulee perua viimeistään kaksi päivää ennen varauksen alkamista. Ilmoita peruutuksesta sähköpostitse (info@liizi.fi / 24h) tai soittamalla meille p. 040 769 618 (katso aukioloaikamme). Myöhemmin tehdyistä peruutuksista tai noutamatta jätetyistä varauksista veloitamme varausmaksun, jonka suuruus on 50% vuokrahinnasta, kuitenkin vähintään 20 €.

 

SOPIMUKSEN IRTISANOMINEN

Vuokranantaja saa irtisanoa sopimuksen irti ja vuokraajan tulee välittömästi palauttaa tuote mikäli vuokraaja on antanut vääriä tietoja, laiminlyönyt vuokran maksamisen, hoitanut tuotetta vuokraehtojen vastaisesti tai rikkonut muutoin sopimusta.

Peruutuksesta johtuvat mahdolliset maksunpalautukset suoritetaan aina käytetylle maksutavalle (ei tilisiirtona).

 

ONGELMATILANTEET

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei vastaa tekemääsi tilausta, ota yhteyttä Liizin asiakaspalveluun sähköpostitse (info@liizi.fi) tai sivuston chatin kautta. Mikäli tuote vioittuu vuokra-aikana on vuokraajan oltava yhteydessä Liizin asiakaspalveluun.

Varkaustapauksissa on vuokraajan tehtävä ilmoitus poliisille ja myös vuokranantajalle. Mahdollinen vakuutuskorvaus tulee ohjata vuokranantajalle. Vuokraaja on velvollinen suorittamaan vuokranantajalle tuotteen uushankintahintaa vastaavan korvauksen mikäli tuote häviää, varastetaan tai vaurioituu tahallisen huolimattomuuden seurauksena.

Vuokranantajalla on oikeus periä vuokraajalta vuokraajan aiheuttamien vahinkojen, korvaavien tuotteiden tai saatavien perinnästä aiheutuneet kulut toteutuneiden kustannusten mukaisina.

Tätä sopimusta koskevat erimielisyydet ratkaistaan Suomen lain mukaan vuokranantajaa lähimmässä oikeuslaitoksessa.