Vuokrausehdot

Voimassa 20.9.2022 alkaen

Liizi.fi on Liizi Oy:n (3156052-9) omistama verkkopalvelu, joka vuokraa tuotteita suomalaisille yrityksille ja täysi-ikäisille yksityishenkilöille.


VUOKRAAMINEN

Vuokranantajana toimii Liizi Oy (3156052-9). Vuokranantaja omistaa vuokrattavat tuotteet. Vuokraaja on osapuoli, joka vuokraa tuotteet vuokranantajalta.

Tuotteet tilataan joko

1) verkkopalvelun kotisivuilla valitsemalla haluttu vuokra-aika vuokrakalenterista ja lisäämällä ne varauksiin (“ostoskori”) tai

2) puhelimitse tai sähköpostitse

Vuokraaja hyväksyy tilauksen tehdessään vuokrausehdot.

TUOTTEET

Vuokratut tuotteet ovat vuokranantajan omaisuutta eikä niitä saa vuokrata, lainata, pantata tai luovuttaa muulla tavoin edelleen. Tuotteita tulee säilyttää sisätiloissa lukuunottamatta niiden normaalia, käyttötarkoituksen mukaista käyttöä ulkona. Tuotteiden vahingoittaminen tai hävittäminen on kielletty.

Vuokraaja on vastuussa tuotteen kunnon tarkistamisesta ja tuotteen käytöstä. Vuokranantaja ei ota vastuuta tuotteen käytön aikana tapahtuvista vahingoista tai tuotteesta aiheutuvia vahinkoja.

Tuotteelle aiheutuneesta vahingosta tai tuotteen katoamisesta tulee ilmoittaa välittömästi vuokranantajalle. Vuokraaja sitoutuu vuokrausehdot hyväksyessään huolehtimaan tuotteesta parhaansa mukaan. Vuokraaja on velvollinen suorittamaan varastetusta, kadonneesta tai tahallisesta huolimattomuudesta vioittuneesta tuotteesta vuokranantajalle korjaus- tai uushankintahintaa vastaavan korvauksen.

HINNAT

Vuokrahinnat sisältävät arvonlisäveron (24%). Tuotteen vuokrahinta riippuu vuokra-ajasta. Tuotteiden mahdolliset vuokra-ajat sekä hinnoitteluperusteet on ilmoitettu tuotesivulla. Asiakkaan valitessa haluamansa vuokra-ajan palvelussa, näyttää palvelu tuotteen vuokrahinnan valitulle ajalle. Mikäli asiakas palauttaa tuotteet etuajassa, ei vuokranantaja ole velvollinen korvaamaan lyhentynyttä vuokra-aikaa. Vuokra-ajan pidentäminen kesken vuokra-ajan on mahdollista, mikäli varaustilanne sen sallii. Pidennetystä vuokra-ajasta veloitetaan hinnaston mukainen maksu uudelleen alkavana vuokrauksena jos tuotteen yhteydessä ei ole muuta mainintaa.

TOIMITUSTAVAT JA -KULUT

Toimitustavaksi asiakas voi valita toimituksen Matkahuollon toimipaikkaan tai noudon Liizin noutopisteestä Helsingistä (Herttoniemi, kauppakeskus Hertsi). Pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) asiakas voi myös valita Fetchin kuljetuksen kotiovelleen ja palautuksen Liiziin. Fetchin kuljetukset tapahtuvat iltaisin klo 17 - 22 (ei sunnuntaina). Toimitus Matkahuollolla sisältää myös palautuskulun. Matkahuollon kautta toimitettavat tuotteet palautetaan Matkahuollon toimipisteeseen viimeistään viimeisenä vuokrapäivänä klo 16.00. Toimitushinnat näkyvät varauksen yhteydessä sekä Toimitusvaihtoehdot-sivulla.

Noudettaessa tuotteet itse, tulee tuotteet palauttaa myymäläämme viimeistään viimeisenä vuokrapäivänä myymälän aukioloaikojan puitteissa.

TOIMITUS TAI NOUTO

Valittaessa toimitustavaksi nouto Liizin noutopisteestä, on tilaus noudettavissa Liizin noutopisteestä ensimmäisenä vuokrapäivänä (katso aukioloaikamme).

Matkahuollon kautta toimitettavien tilausten toimitus tapahtuu asiakkaan maksaman vuokra-ajan alkamispäivänä. Usein toimitus on kuitenkin noudettavissa jo sitä edeltävänä työpäivänä Matkahuollon toimipaikasta. Kun tuote on noudettavissa Matkahuollon toimipaikasta asiakkaalle ilmoitetaan siitä tekstiviestitse. Huomioithan, että Matkahuollon toimitusaika on 1-3 vrk eli tee tilauksesi hyvissä ajoin.

Fetc toimittaa PK-seudun tilaukset ensimmäisenä vuokrapäivänä iltaisin (ei sunnuntaina) klo 17 - 22.

MAKSAMINEN JA MAKSUTAVAT

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
www.paytrail.com

Noudettaessa tuote on maksu mahdollista suorittaa maksukortilla. Mikäli haluat suorittaa maksun noutaessasi tuotteen Helsingin Herttoniemen noutopisteestä, valitse maksutavaksi korttimaksu noudettaessa. Hyväksymme yleisimmät maksukortit, kuten Visa, Mastercard ja American Express.

TUOTTEIDEN PALAUTTAMINEN

Noutopisteestä noudetut tuotteet: noutopisteestä noudetut tuotteet tulee palauttaa noutopisteeseen viimeistään viimeisenä vuokrapäivänä aukioloaikojemme puitteissa.

MH-toimituksella toimitetut tuotteet: vuokratuotteiden tulee olla luovutettuna Matkahuollon toimipaikkaan viimeistään viimeisenä vuokrapäivänä klo 16.00.

Fetch noutaa PK-seudulla vuokratuotteet vuokrauksen päättymispäivän iltana klo 17 - 22. Tarkka noutoaika ilmoitetaan noutopäivänä tekstiviestitse klo 17.00.

Palautuksen sisällön tulee olla sama kuin tuotetta vastaanotettaessa. Tuotteiden tulee olla palautettaessa hyvässä kunnossa ja vuokrauskelpoisia. Mikäli tuotteita palautetaan vaurioituneena tai puutteellisena veloitetaan vahingosta ja/tai hävinneistä osista tai tuotteista uushankintahintaa tai korjauskustannuksia vastaava hinta jos kyseessä on asiakkaan tahallinen huolimattomuus. Muussa tapauksessa vastuu on Liizi.fi Oy:lla.

Tuotteet palautetaan samassa pakkauksessa, jossa ne on vuokraajalle toimitettu. Palautus on asiakkaalle maksuton käytettäessä Matkahuollon asiakaspalautuslähetystä. Fetchin noutokuljetus on myös maksettu jo tuotteen tilauksen yhteydessä. Tarkemmat palautusohjeet ilmoitetaan toimituksen yhteydessä.

Mikäli tuotetta ei palauteta välittömästi vuokra-ajan päätyttyä, laskutetaan vuokraajalta lisävuokra jokaiselta alkavalta päivältä. Lisävuokra lasketaan tuotteen lyhyimmän vuokra-ajan mukaisen vuorokausivuokran mukaan. Lisäksi perimme laskutuslisän 10 €/lasku ja maksumuistutuksista 5 €/muistutusmaksun. Kahden maksumuistutuksen jälkeen siirrämme asian perintäyhtiölle, joka veloittaa perinnästä vuokraajalta palveluhinnastonsa mukaisen veloituksen.

VARAUKSEN PERUUTTAMINEN

Varaus on mahdollista perua viimeistään neljä päivää ennen varauksen alkamista, mikäli toimitustavaksi on valittu Matkahuolto tai Fetch. Varaukset joidet toimitustapa on nouto Liizin noutopisteestä tulee perua viimeistään kaksi päivää ennen varauksen alkamista. Ilmoita peruutuksesta sähköpostitse (info@liizi.fi / 24h) tai soittamalla meille p. 040 769 618 (katso aukioloaikamme). Myöhemmin tehdyistä peruutuksista tai noutamatta jätetyistä varauksista veloitamme varausmaksun, jonka suuruus on 50% vuokrahinnasta, kuitenkin vähintään 20 €.

SOPIMUKSEN IRTISANOMINEN

Vuokranantaja saa irtisanoa sopimuksen irti ja vuokraajan tulee välittömästi palauttaa tuote mikäli vuokraaja on antanut vääriä tietoja, laiminlyönyt vuokran maksamisen, hoitanut tuotetta vuokraehtojen vastaisesti tai rikkonut muutoin sopimusta.

Peruutuksesta johtuvat mahdolliset maksunpalautukset suoritetaan aina käytetylle maksutavalle (ei tilisiirtona).

ONGELMATILANTEET

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei vastaa tekemääsi tilausta, ota yhteyttä Liizin asiakaspalveluun sähköpostitse (info@liizi.fi) tai sivuston chatin kautta. Mikäli tuote vioittuu vuokra-aikana on vuokraajan oltava yhteydessä Liizin asiakaspalveluun.

Varkaustapauksissa on vuokraajan tehtävä ilmoitus poliisille ja myös vuokranantajalle. Mahdollinen vakuutuskorvaus tulee ohjata vuokranantajalle. Vuokraaja on velvollinen suorittamaan vuokranantajalle tuotteen uushankintahintaa vastaavan korvauksen mikäli tuote häviää, varastetaan tai vaurioituu tahallisen huolimattomuuden seurauksena.

Vuokranantajalla on oikeus periä vuokraajalta vuokraajan aiheuttamien vahinkojen, korvaavien tuotteiden tai saatavien perinnästä aiheutuneet kulut toteutuneiden kustannusten mukaisina.

Tätä sopimusta koskevat erimielisyydet ratkaistaan Suomen lain mukaan vuokranantajaa lähimmässä oikeuslaitoksessa.